Visste ni att...!

Visste ni att USA har två och en halv miljon av sina medborgare i fängelse? Hela 700 fångar per 100000 invånare? USA har dessutom förvandlat sina fängelser till en mångmiljard-industri med gratis arbetskraft. Privatiseringar till stora företag blir allt vanligare, och Sverige är på samma väg. Danmark också. Holland är inte längre så liberalt. Men Sverige ligger nog i topp när det gäller brott mot mänskliga rättigheter, och värre lär det bli.

Visste ni att de kriminella har förvandlats till "Untermensh"? Att mätningar av hjärnan visat att människor blir glada när de straffar? Att hela världens samlade expertis, för länge sen förklarat att längre straff inte gör någon till en bättre människa? Att alla länder är väl medvetna om detta? Att Finland gick från att ha de hårdaste straffen i Skandinavien, till de mildaste? Finland har sänkt strafftiderna till hälften, och brottsligheten har inte ökat. I Sverige har det skett, närmast en fördubbling, och brottsligheten ligger på samma nivå som tidigare. Att fängelser är ett relativt nytt begrepp? På 1800 talet förändrades synen på förbrytare. Därför blev det allt svårare för varje lands regering att motivera dödsstraff eller lemlästande. I Sverige startade den negativa trenden med mordet på Olof Palme, inte Malexandermorden som många tror. Straffen i dagens Sverige är en ren hämnd och har inget att göra med någon som helst vård. Så med det i åtanke, plus en massa andra faktorer, varför ska kriminella "undermänniskor", följa de lagar som skapades av överklassen, för överklassen? Ett straff utan syfte, utan innehåll, är meningslöst. Fenix är det värsta exempel i modern tid, och folk tror fortfarande att det är rätt att låsa in andra människor?

Alla länder i hela världen behöver en fiende, en fiende som majoriteten av landets befolkning kan enas om att hata. Det är ett välkänt faktum bland politiker sen urminnes tider. Idag är jakten på "syndabockar", igång, och den absolut bästa för statens ändamål är en invandrare, en främling som begår brott. Då försvinner risken för att någon trots allt ska börja bry sig, ställa frågor. Inte för att den risken är stor i dagens Sverige där alla går med skygglappar, väldresserade slavar åt staten. Grattis, vi "undermänniskor", får ännu en gång bita i det sura äpplet.

Text: Janic Nielsen Foto: Jonas Klinteberg