Skriv i tidningen

Vill du skriva en artikel eller insändare? Publicera en dikt eller en teckning? Filen vill vara en röst för dig som sitter inne och/eller har egna erfarenheter av kriminalvården, och texter innifrån kåkarna kommer vara prio i tidningen.

Varje nummer har ett tema som du gärna får skriva en text till, men du kan naturligtvis skriva om något helt annat också - tidningen finns för att föra din röst mellan kåkarna och över murarna oavsett vad det är du vill ha sagt. Tipsa också gärna andra om att de kan skriva!

Du behöver inte ha snygg handstil eller vara bra på att stava för att skriva, vi hjälper dig med det. Det går bra att skicka texter på vilket språk som helst, så fixar vi översättning.

Skicka dina texter till: Tidningen Filen, Ekholmens Centrum, Box 11046, 580 11 Linköping eller till info@tidningenfilen.se

Eftersom Filen också vill verka opinionsbildande kommer den blanda texter innifrån anstalterna med texter utifrån för att visa hur olika former av kontrollpolitik i samhället hänger ihop. Du utanför murarna som sympatiserar med tidningen och vill skriva, kontakta oss med dina idéer!