Kriminalvårdens terrorutpekande var ett ”mischmasch”

I en artikel publicerad 2005 i Aftonbladet, pekas gänget Asir ut som en Islamistisk grupp med kopplingar till Usama bin Ladin. De ska enligt uppgifter till Aftonbladet rekrytera terrorister inne från Svenska anstalter.
Det är Kriminalvårdens dåvarande generaldirektör Lars Nylén som tack vare myndighetens underrättelsetjänst lyckats komma terroristerna på spåren. Även chefen för Säpo, Klas Bergenstrand bekräftar att det förekommer nyrekrytering till fundamentalistiska muslimska nätverk på svenska anstalter.

Men enligt organisationen reclaimJustices så stämmer inte detta. På deras hemsida hänvisar de till en ljudupptagning som är inspelad i hemlighet på ett behandlingskollegium, där Kriminalvårdens tidigare säkerhetschef Christer Isaksson säger att terroristaffären var "ett mischmasch av Lars Nylén och Klas Bergenstrand". Isaksson hävdar även att Kriminalvården aldrig påstått att den utpekade ledaren för Asir är terrorist eller har blivit terroriststämplad av Kriminalvården. Detta trots att han själv var chef för underrättelsetjänsten då artiklen publicerades.